måndag 8 september 2014

Eilat

Eilat är en turistort i södra Israel, belägen vid Röda Havet. Den är Israels sydligaste stad och invånarantalet är cirka 55 000. Det strategiska läget vid Röda havet var särskilt viktigt för importen av bland annat olja fram till 1979, när israeliska fartyg, eller fartyg på väg till eller från Israel, inte hade tillåtelse att trafikera Suezkanalen. Från Eilat finns gränspassager till både Jordanien och Egypten.
Läget vid öknen ger ett torrt och varmt klimat. På vintern håller sig temperaturen kring +25 grader och på sommaren stiger den till minst +35 grader.
 
Vid infarten till Eilat från Negev står dessa höga statyer.


 
I vattnet utanför Eilat finns ett korallrev som är populärt mål för dykare, och söder om staden, vid gränsen mot Egypten, ligger ett akvarium med tropiska fiskar.

Stadens stränder, nattliv och ökenlandskapet gör den till ett populärt resemål, både inrikes och internationellt.

 Redan i Bibeln är staden Eilat omnämnd. Ruiner efter den ursprungliga staden finns i den jordanska staden Aqaba, någon kilometer öster om Eilat. Staden är namngiven efter den bibliska staden Elath och började den moderna stadens historia som en militär utpost. Den började dock växa snabbt i takt med att områdets naturfyndigheter kartlagdes, Timna Koppargruvor öppnades, Eilat Ashkelon Pipeline lades och Eilats hamn byggdes och blev en viktig del i landet Israels utveckling.


Här finns många lyxhotell





Mera om Eilat kommer senare.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...